onze diensten

hoe kunnen we u van dienst zijn?

AC service

Onderhoud en reparatie aan koel installaties zoals, AC units, chiller units, afzuig systemen. Schoonmaken, inspecteren en uitvoeren van reparaties. Met gebruik van de Mitsubishi software en tool kunnen we de VRF systemen monitoren. Alle metingen zoals gasdruk temperaturen, stand van de kleppen etc. zijn zichtbaar. Hiermee kunnen we systemen beter diagnosticeren. Voor het installeren, onderhouden en gebruik van de diverse tools voor Mitsubishi airconditioning units is het personeel door de dealer “Mitsubishi” getraind.

Inspectie met behulp van een warmte beeld camera (elektra, hvac)

Met de camera wordt er een foto gemaakt van een component of deel van de installatie .
De camera registreert de afgegeven warmte (infra rood licht). Van het beeld dat
gegenereerd wordt kan een analyse gemaakt worden;
*Als het component of deel van de installatie goed is aangesloten,
*Er wel/geen hot joints zijn
*Wel/geen over belasting plaats vindt etc.

Power quality metingen

Om een elektrische installatie te laten functioneren, moet deze te beschikken over de juiste spanning en voldoende stroom kunnen leveren. Dit is natuurlijk een algemeen bekend feit. Dat de aangeboden energie onderhevig is aan kwaliteit en dat deze kwaliteit van grote invloed is op de werking van de installatie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met gangbare meetinstrumenten, zoals een multimeter of een stroomtang, kan worden vastgesteld dat de netspanning, de stroomsterkte en de frequentie van de wisselspanning de juiste waarden hebben. Desondanks kunnen er grote problemen zijn met de technische installatie door power quality problemen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan harmonischen, flicker, spanningsdips, spanningspieken en onbalans. Deze verschijnselen kunnen resulteren in een onevenredig hoog energieverbruik en het slecht of zelfs helemaal niet functioneren van een installatie. Voor het uitvoeren van een inspectie of het identificeren van problemen met power quality dient een netanalyse te worden uitgevoerd specifieke meetapparatuur nl. de netanalyzer. Deze is geschikt voor het verrichten van metingen aan driefasen systemen, waarbij in elk geval spanning, stroom, drie vermogens, de arbeidsfactor, cos j en harmonischen worden geregistreerd.

Water & Gas installaties

Alginco is ook erkent installateur voor water en gas installaties. Niet alleen drink waterleiding installaties maar ook water installaties voor chillers. Propaangas installaties inclusief gasflessen conform de regels van Ogane worden geïnstalleerd. Daarnaast worden ook Perslucht installatie tot en met de Compressor gemaakt. Verder zijn het standaard installaties voor Koud/warm water compleet met Hydrofoor en wateropslagtanks voor woonhuizen, bedrijven en industrieën. Warmwater installaties worden geïsoleerd met thermaflex, compleet met Boilers. Sanitair aansluitingen en indien gewenst, de levering van sanitair toestellen.
Translate »